Mika Saatsi

Olen viisikymppinen KM, erityisopettaja, työnohjaaja STOry, ja vaativan tuen asiantuntija. Työurani olen tehnyt pääosin sairaalaopetuksessa. Muutos ja kehittäminen ovat tulleet tutuiksi. Kumpaankaan en ole koskaan väistellyt.

Taiteellinen työskentely on aina ollut oman arkeni vastinpari. Musiikki ja karjalainen kulttuuri ovat suuria rakkauksiani.

Asun Tuusulan Jokelassa.

CV

Työnohjaus ja koulutuspalvelut

Oman ammatillisuuteni ydin liittyy pitkäaikaiseen työskentelyyn vaativan erityisopetuksen viitekehyksessä. Vuodet 1998-2019 työskentelin sairaalakoulussa Tuusulan Kellokoskella. Noista vuosista 19 toimin sairaalareksinä ja moniammatillisen työyhteisön esimiehenä.  Oman työni keskiössä on aina ollut monialainen yhteistyö psykiatrian, lastensuojelun sekä oppilashuollon eri tason toimijoiden ja perheiden kesken.

Kaikki ihmisten hyvinvointiin liittyvä kehittäminen, myyttien murtaminen sekä kouluttaminen paikallisesti ja valtakunnallisesti ovat kiinnostukseni kohteita. Vaikuttavaa ja merkityksellistä kehittämistyötä olen saanut tehdä mm. seuraavien tahojen kanssa: Tuusulan kunta ja KUUMA-kunnat, HYKS-alueen sote-yhteistyö sekä OPH ja OKM. 

Syksystä 2021 alkaen olen työskennellyt ryhmä- ja yksilötyönohjaajana, kouluttajana sekä työyhteisöjen ja esimiesten sparraajana. Oman työnohjaukseni viitekehykseen ja toimintamalleihin voit tarkemmin tutustua täältä. Työnohjaan myös etäyhteydellä. Koulutuskalenterista löydät teemani. Koulutukset räätälöin aina yhteistyössä tilaajan kanssa.

Opiskelin Joensuun yliopistossa erityisopettajaksi. Työnohjaajakoulutuksen olen suorittanut vuosina 2019-2021 Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen HY+ koulutusohjelmassa.

Musiikki, karjalan kieli ja kulttuuri

Suomen Musiikintekijät ry. valitsi vuoden 2022 kansanmusiikkitekijäksi Loimolan Voima -yhtyeen. Karjalankielisen Loimolan Voiman missiona on tehdä karjalankieltä tunnetuksi uutta folk-musiikkia tehden, levyttäen ja konsertoiden Suomessa ja ulkomailla. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Ruttomužikan kyynäl vuonna 2020. Levy valittiin vuoden 2020 kansanmusiikkilevyksi Suomessa. Mi on praudua -levy julkaistiin kesällä 2022. Uhanalainen, kotoperäinen karjalan kieli tarvitsee puolestapuhujia sekä uusia kulttuurisia sytykkeitä pysyäkseen elävänä. Minä vastaan yhtyeen sävellyksistä, veljeni Niko sanoituksista.

Etäopetan karjalan kieltä ja kulttuuria (varzinkarjala / eteläkarjala) Tuusulan opistossa ja Karjalan liiton kursseilla. Lisäksi tuotan ja toteutan karjalan kieleen ja kulttuuriin liittyviä monipuolisia projekteja. Podcastejä on työn alla kaksi: Suistamon Perinneseuran Uusi-Suistamo sekä Itä-Suomen yliopiston tilaama karjalankielinen Gostis-podcast. Karjalan itseopiskelun äärelle ohjaa Katerina da Miša opassetah suvikarjalua (ozat 1-10). Suistamon paginua -kanavan tekstitetyt audiovideot kertovat elämästä Suistamolla viime vuosisadan alkupuolella.

Soivalla luennolla ”Karjalaisen kulttuurin jatkumossa” sekä kulttuurikasvatusoppitunnilla ”Mie olen karjalane!” karjalankielinen musisointi kuljettaa tarinankerrontaa rajakarjalaisuudesta, karjalan kielestä ja kulttuurista.

Yhteystiedot: